ویدئوها نیز همانند سایر محتواهای سایت باید شرایط خاص خود را داشته باشند تا بتوان آنها را در سایت به طور موثر بهینه سازی نمود. حال سوال این است که آیا موتورهای جستجوی گوگل می توانند ویدئوها را مانند سایر محتوای سایت جستجو نموده و بررسی نمایند و رتبه بندی نمایند؟پاسخ این است که ربات های گوگل نمی توانند ویدئویی را تماشا کنند و لی در این میان راهی برای تماشا و دیده شدن ویدئو وجود دارد.
اهمیت سئو ویدئو
افزایش یافتن علاقه مندی به ویدئو نسبت به سایر فرمت های محتوایی
توجه بیشتر گوگل به ویدئو
افزایش یافتن فروش در کسب و کارها
افزایش یافتن نرخ تبدیل
تمرکز برخی از سایت ها و موتور جستجوی گوگل به ویدئو
جذب نمودن بازدیدکنندههای بیشتر
راهکار سئوی ویدئو
1-انتخاب نمودن یک زمینه مناسب برای اتشار ویدئوی خود: در زمان انتخاب یک بستر و موقعیت مناسب برای ویدئوی خود ابتدا این موضوع را در نظر داشته باشید که هدف شما از انتشار این محتوا و ویدئو چیست؟ آیا میخواهید مشتریان بیشتری کسب کنید یا اینکه میخواهید به لینک سازی و برندسازی سایت خود بپردازید؟
2- از آپلود کردن ویدئوها در هاستینگ خود جلوگیری نمایید: با آپلود کردن ویدئوها در هاستینگ خود باعث می شود که سئوی صفحه شما بهبود یابد اما این نکته را در نظر داشته باشید که با انجام این کار فضای سایت خود را پر نموده و سرعت سایتتان کاهش خواهد یافت. بهتر است که از سیستم های رایگانی مثل آپارات، تماشا، نماشا و …. استفاده نمایید و بهترین کار این است که ویدئو خود را در سرویس یوتیوب آپلود کنید. با این کار هم برای سایت خود برندسازی نموده و هم درآمدتان در آینده افزایش خواهد یافت.
3-نوشتن کپشن و توضیحات مرتبط برای ویدئوها: استفاده نمودن از توضیحات و زیرنویس برای ویدئو باعث میشود که کاربران به سرعت و به راحتی به سایت و ویدئوی شما دسترسی پیدا نمایند. با انجام این کار به موتورهای جستجوی گوگل می فهمانید که ویدئو و محتوای بارگذاری شده شما در سایت راجع به چه موضوعی است و به چه مواردی می پردازد. یکی از روشهای این کار این است که بخشی از صوتی که در ویدئو وجود دارد را در قسمت کپشن وارد نمایید.
4-رعایت نمودن اصول برچسبگذاری: برچسبها یا تگهایی که در سایت خود به کار میبرید را باید در ویدئوی خود نیز وارد نمایید و آنها را در قسمت پایین ویدئو استفاده نمایید.
5- ویدئوی مورد نظر خود را در مرکز توجه مخاطبین قرار دهید: سعی نمایید ویدئوی مورد نظر خود را در معرض دید مخاطبین قرار دهید و آن را در لایه های متعدد در صفحه سایت خود پنهان ننمایید چرا که باعث میشود که مخاطبین برای یافتن آن دائم به اسکرول بپردازند و در نتیجه یا ویدئوی شما را پلی نمیکنند یا اینکه میزان پلی نمودن آن کاهش مییابد.
6-استفاده از پلاگین های مخصوص ویدئو: اگر از سایت وردپرس استفاده مینمایید و دارای افزونه یوست سئو است، این افزونه ها کدهایی داخل سورس ویدئو قرار می دهند که باعث درک بهتر گوگل از محتوا می شود و این افزونه باعث به نمایش گذاشتن ویدئوی شما در موتور جستجوی گوگل می شود.
7-استفاده از یک کاور یا تام نت برای ویدئو: تام نت آن چیزی است که موتور جستجو هنگام ایندکس نمودن ویدئو مشاهده مینماید و سعی نمایید برای ویدئوهای خود از کاورهای مناسب و مفید استفاده نمایید با این کار مخاطبان بیشتری برای سایت و محتوای ویدئویی خود جذب میکنید.
8- مرتبط بودن تمام صفحات سایت با ویدئو: در سئوی ویدئو لازم است که نه تنها به بهینهسازی ویدئوی خود بپردازید بلکه تمام محتواهای موجود در سایت خود را بهینه سازی نمایید و آنها را طبق اصول سئو بهینهسازی نمایید( متن، صوت، تصویر، ویدئو) و در نهایت اینکه ویدئوی خود را در صفحاتی از سایت قرار دهید که کاملا مرتبط با محتوای آن باشد که با انجام این کار به گرفتن رتبه بالا ی سایت خود کمک نمودهاید.
9-عدم استفاده از جاوا اسکریپت: زمانی که محتوای ویدئویی خود را در جاوا اسکریپت سازماندهی میکنید، محتوای ویدئویی شما در زیر انبوهی از محتواهای موجود در جاوا پنهان میشود و در نتیجه موتورهای گوگل به سختی میتوانند محتوای شما را مشاهده و بررسی نمایند.
10- استفاده از ویدئوهایی با فرمت و حجم و کیفیت مناسب: بهترین فرمتها برای ویدئو استفاده از فرمت MP4 است و ویدوهای خود را با حجم کم و کیفیت بالا تولید نمایید. یکی از ابزارهای مناسب یرای کاهش دادن حجم استفاده از ابزار HandBrake است.
11-نوشتن یک نام و عنوان مناسب برای ویدئو: بهتر است که برای ویدئوی خود یک نام و عنوان مناسب و در عین حال جذاب انتخاب کنید تا به این طریق مخاطبان خود را افزایش داده و حس نیاز آنها را به این دسته از محتواها برانگیزانید.
12-ویدئوی خود را در ابتدای صفحه قرار دهید: زمانی که ویدئوی خود را در ابتدای صفحه سایت قرار میدهید به رتبه بالا گرفتن آن کمک مینمایید و معمولا هم گوگل یک ویدئو را در صفحه سایت ایندکس میکند چه بهتر که یک ویدئو در یک صفحه و در ابتدای صفحه قرار بگیرد.
13-استفاده نمودن از ویدئوی دیگران: برای این کار لازم است که با استفاده از کلمات کلیدی سایت خود به جستجوی صفحات و ویدئوهای مربوط بپردازید و سپس ویدئوهایی که گوگل در اختیار شما میگذارد را مشاهده کنید و ویدئوهایی که در رتبه اول هستند را انتخاب نموده و آنها را در صفحه سایت خود قرار دهید و با این کار به سئوی سایت خود کمک نمودهاید.
14- یک ویدئو را در چندین صفحه از سایت قرار ندهید: سعی نمایید که یک ویدئو را فقط در یک صفحه مرتبط قرار دهید و از قرار دادن ویدئو در چندین صفحه از سایت خود اجتناب نمایید.
15-برای دیده شدن ویدئوی خود تنها از سئو استفاده نکیند: بهتر است که برای دیده شدن و تبلیغ ویدئوی خود تنها از سئو استفاده ننمایید بلکه برای این کار ویدئوی خود را در مکانهایی مانند آپارات، اینفلوئنسرهای اینستاگرام و … سرمایهگذاری نمایید.