مبادله و خرید وفروش بین مردم از همان زمانهای قدیم وجود داشته است و تا به الان که به دورهای رسیدیم که تمام کارها مبتنی بر وب و فناوری صورت میگیرد ادامه دارد، خرید و فروش آنلاین یکی از روشهای جدید برای کسب و کارها است که صاحبان کسب و کار باید برای افزایش فروش محصولات خود بتوانند از عهده خرید و فروش آنلاین برآیند و در نتیجه رضایت مشتریان خود را نیز جلب نمایند.
اقدامات لازم برا ی مدیریت سایت فروشگاه
برای اداره نمودن هر نوع سایت و علیالخصوص سایتهای فروشگاه لازم است که به انجام دادن این دسته از موارد دقت نموده و آنها را طبق اصول خاص خود در مورد سایت خود به کار ببندید. رعایت و دقت در مورد محتواگذاری تصویر و متن، فراهم نمودن امنیت برای سایت، بروزرسانی سایت و موارد مربوط به آن، حل نمودن مشکلات سایت، انجام تنظیمات سایت و هاستینگ، ارائه خدمات گرافیک برای سایت.
مدیریت بخش های مختلف سایت فروشگاهی
1-وارد کردن محصولات فروشگاه: یکی از قسمتهای اصلی مدیریت سایت فروشگاه قرار دادن محصولات در آن است، بهتر است که بر طبق اصول و نظم به تهیه فهرستی از محصولات بپردازید و سپس آنها را وارد سایت نمایید. تمام محصولات خود را بدون در نظر گرفتن نیاز و عدم نیاز وارد سایت نمایید. مشتریان با دیدن تمام محصولات در سایت حس بهتری به دست می آورند.
2-توضیح در مورد محصولات سایت فروشگاه: بهتر است در مورد تکتک محصولات موجود در سایت یک توصیف شفاف و واضح در سایت وارد نمایید، توضیحات مربوط به محصولات بهتر است منطبق بر واقعیت باشد و نه خیلی مختصر و نه خیلی طولانی باشد، به گونهای باشد که انگیزه مشتریان برای خرید کالا افزایش یابد. بهتر است از کلمات کلیدی برای توصیف محصولات خود استفاده نمایید.
3-تصویر محصولات سایت فروشگاه: یکی از مواردی که معمولا هر شخصی وارد سایت می شود به سراغ آن می رود تصاویر و عکسهای مربوط به محصولات است و میتواند باعث شود یک کاربر به یک مشتری تبدیل شود. بهتر است عکس مورد نظر دارای کیفیت، رنگ خوب، نورکافی و …باشد تا مشتری بهتر بتواند انتخاب نماید و یا حتی پس از خرید مطمئن میشود که محصول خریداری شده همانی است که در تصویر سایت مشاهده نموده و بدین صورت اعتبار سایت افزایش می یابد.
4-اسلایدر سایت درمدیریت سایت فروشگاه: یکی از قسمتهای مربوط به مدیریت سایت فروشگاه این بخش است. اسلایدرها شامل تصاویری حرفه ای هستند که مشتریان را برای خرید جذب مینمایند و اکثر اوقات اسلایدرهای سایت شامل تصاویری با رنگهای شاد و جذاب بوده و باید کاملا با محصولات سایت مرتبط باشند.
5-دستهبندی محصولات سایت فروشگاه: یکی دیگر از بخشهایی که مدیر سایت فروشگاه باید به آن توجه نماید این است که سعی نماید یک دستهبندی منظم و اصولی از محصولات خود در درون سایت قرار دهد تا به این ترتیب مشتریان راحتتر بتوانند محصولات خود را به دست آورند.
6-نظرات کاربران در مدیریت سایت فروشگاه: از بخشهایی که موجب میشود مشتریان و کاربران سایت فروشگاه افزایش یابد این است که مدیر سایت سعی نماید بخش مربوط به نظرات مشتریان را به خوبی اداره نماید و سعی نماید به نظرات مشتریان خود اهمیت داده و به سوالات آنها پاسخ درستی را ارائه نماید.
7-سفارشات ناقص سایت فروشگاه: بهتر است پس از خریداری محصولات مدیر سایت سعی نماید در اسرع وقت کالاهای مشتریان را برای آنها ارسال نماید و ارسال کالاها در زمان مقرر موجب کسب رضایت مشتری و افزایش مشتری نیز خواهدشد.
8-ارتباط آنلاین در مدیریت سایت فروشگاه: به وسیله برقراری ارتباط با مشتری به صورت آنلاین میتوانید هم آنها را برای آشنایی و خرید محصولات راهنمایی نموده و هم اینکه می توانید محصولات جدید و بیشتری را به آنها معرفی نمایید.
9-سفارشات ناقص در مدیریت سایت فروشگاه: یکی از موارد مهم در مدیریت سایت فروشگاه این است که مدیر سایت سعی نماید به سفارشاتی که ناقص مانده و یا به هر دلیلی تکمیل نشده رسیدگی نمایند تا بدین ترتیب مشتریان بتوانند کالاهای مورد نظر خود را خریداری نمایند و مشکلات احتمالی آینده را حل نمایید.
10-صفحات فروشگاه در مدیریت سایت فروشگاه: : یکی از نکات مهم در سایت فروشگاه این است که سایت دارای صفحهای روان و ساده و واضح باشد و مشتریان به راحتی بتوانند به محصولات دسترسی داشته باشند و صفحات به درستی و راحتی کار نمایند که عدم این موضوع باعث خستگی مشتریان و عدم اعتماد آنان شده در نتیجه مشتریان خود را نه تنها از دست میدهید بلکه دیگر کاربران نمیتوانند برای شما مشتری باشند.
11-تماس با سایت فروشگاه در مدیریت سایت فروشگاه: : صفحه مربوط به ارتباط و تماس با سایت فروشگاه یکی از مواردی است که باید آن را دائما مورد بررسی قرار دهید تا مشتریان و کاربران در برقراری ارتباط با شما دچار مشکل نشوند بهتر است که آدرس دقیق، شماره تماس، نقشه گوگل را در درون این صفحه قرار دهید و به نوعی صفحه تماس خود را کامل سازید.
12-صفحه درباره مادزسایت فروشگاه: یکی دیگر از صفحات که میتواند کاربران را به مشتری تبدیل نماید این صفحه است که باید مدیر فروشگاه خود را، محصولات فروشگاه را، سابقه فروشگاه، اهداف فروشگاه و در نهایت تمام اطلاعات مربوط به فروشگاه را در درون آن قرار دهید.